DSG - Cutia de viteze cu ambreiaj dublu

 

Ambele versiuni ale transmisiei cu ambreiaj dublu, cu 6 sau 7 viteze, oferă aceste beneficii. Transmisia cu ambreiaj dublu este o cutie de viteze cu schimbare automată a vitezelor compusă din două seturi de viteze care operează în mod independent una faţă de cealaltă permiţând, astfel schimbarea automată a vitezelor, fără pierderea tracţiunii. Nu există pedală de ambreiaj, iar maneta schimbătorului convenţional a fost înlocuită cu o manetă care are integrată funcţia Tiptronic.

Funcţionare:

Atât varianta uscată cât și cea umedă au două seturi de viteze și două ambreiaje. Fiecaruia dintre aceste ambreiaje le este alocată câte un set de viteze. Acestea sunt operate în mod alternativ la schimbarea vitezelor eliminând, astfel, pierderea tracţiunii.

Cutia cu 6 viteze utilizează un ambreiaj dublu umed scufundat în uleiul de transmisie. Acest design oferă performanţe de răcire excelente, uleiul absorbind imediat căldura. În plus, necesită un spaţiu de instalare redus și este capabil să transmită un cuplu motor mai mare.

De aceea, ambreiajul dublu umed este folosit cu predominanţă la autovehicule cu cuplu mare. Însă, acesta are și anumite dezavantaje: pierderi mari de rezistenţă datorită ambreiajului umed, necesitatea pompelor hidraulice de mare capacitate și timpi lungi de reparaţie.

La fel ca în cazul ambreiajelor convenţionale cu un singur disc, ambreiajul dublu uscat a transmisiei cu 7 trepte este localizat în carcasa cutiei de viteze. Nu există pierderi datorită rezistenţei pentru că nu este scufundat în ulei ceea ce crește efi cienţa motorului și a consumului, în comparaţie cu ambreiajele umede. De asemenea, reparaţiile sunt mai puţin complexe.

Beneficiile ambreiajului dublu:

  • Îmbină ușurinţa în folosire a transmisiei automate cu promptitudinea transmisiei manuale 
  • Este similar transmisiei automate fiind, în plus, foarte eficient
  • Nu există întreruperi de putere în timpul transferului de cuplu
  • Eficienţă a consumului îmbunătăţită
  • Reducerea emisiilor deCO2

Cele mai avansate concepte de transmisie sunt proiectate pentru a îmbina avantajele cutiilor de viteze automatice și a celor manuale. Transmisiile

automate oferă un confort superb la condus mulţumită schimbării de viteze automată și a tracţiunii neîntrerupte, în timp ce transmisiile manuale sunt

sportive, distractive și economicoase.

Copyright La Service 2010. Toate drepturile Rezervate.
Web design Bucuresti by E-rom Media