Tehnologie Hella pe noul Audi A6

Povestea de succes continuă. Introducerea primului far full LED din lume cu funcţia AFS pe noul Audi A8 a marcat startul colaborării Audi/Hella, iar acum prezintă o inovativă tehnologie de iluminat pe noul Audi A6. Înfăţişarea inconfundabilă a noului A6 este caracterizată de o combinaţie de sportivitate şi dinamism. În ciuda spaţiului restrâns, inginerii furnizorului din Lippstadt au reuşit să îmbine un design sofi sticat cu o tehnologie de iluminare inteligentă.

 

 

Există patru variante de faruri pentru care se poate opta. Pe lângă variantele standard cu halogen, Hella oferă ca opţiune atât faruri cu xenon statice, cât şi controlate de cameră şi, pe lângă acestea, un far full LED ca o variantă de clasă superioară. În cazul acestora, 64 de LED-uri asigură distribuţia luminii necesară fi ecărei situaţii în parte. În combinaţie cu funcţiile AFS integrate, şoferul are parte de cea mai bună iluminare posibilă pe şosea. Prin aprinderea şi stingerea individuală a LED-urilor, distribuţia luminii se adaptează automat la condiţiile meteo, drum şi viteză. Spre exemplu, iluminatul pentru vreme rea, care înlocuieşte farul de ceaţă, foloseşte o distribuţie mai largă a luminii pentru a reduce reflexia pe timp de ceaţă sau ploaie deasă.

Echilibrarea dinamică integrată a farului asigură confort sporit în timpul condusului. La accelerare sau frânare, raza de lumină se adaptează unghiului caroseriei coborând sau ridicând modulul. Acest lucru oferă garanţia vizibilităţii optime şi, de asemenea, previne orbirea şoferilor care vin din sens opus sau a acelora care se afl ă în faţă.

Know-how-ul tehnic a specialiştilor în iluminat şi electronică ai Hella se refl ectă şi în variantele xenon. Clientul poate alege între sistemul xenon static sau farul adaptiv echipat cu sistemul de echilibrare. În acest caz, participanţii la trafi c ce vin din sens opus şi cei care se afl ă în faţa vehiculului sunt detectaţi de o cameră localizată în spatele parbrizului. Sistemul de iluminat electronic Hella se foloseşte de parametrii externi pentru a adapta raza farului la ceilalţi participanţi la trafic, asigurând astfel cea mai bună distanţă de iluminare posibilă. Dacă şoseaua e liberă, sistemul comută automat pe faza lungă. În acest mod, şoferului îi este oferită cea mai bună iluminare, fără însă a-i orbi pe ceilalţi. Un nivel în plus de siguranţă este oferit de funcţiile AFS împreună cu farul adaptiv şi sistemul de echilibrare. Sistemul foloseşte date obţinute de la senzorii de ploaie şi lumină, precum şi de la sistemul de navigaţie pentru a controla iluminarea. Această legătură permite farurilor să reacţioneze preventiv. De exemplu, lumina de intersecţie este activată înainte ca vehiculul să ajungă într-o intersecţie.

 

 Pe lângă sistemele de faruri, Hella mai oferă un sistem de asistenţă - senzorul radar de 24 GHz. Folosit pentru prima dată pe Audi Q7, acest sistem este oferit acum şi pe A6. Sistemul radar de 24 GHz susţine funcţia de asistenţă pentru schimbarea benzii prin monitorizarea zonelor posterioare şi laterale ale maşinii, în timp ce aceasta se afl ă în mişcare. Acest lucru ajută şoferul în pregătirea şi executarea manevrelor de depăşire şi îl atenţionează din timp de orice situaţie critică. Un design sportiv şi dinamic îmbinat cu sisteme de asistenţă inteligente ajută noul Audi A6 atât când vine vorba de înfăţişare dar şi ca funcţionalitate.

 

 

Sursa: Comunicat de presă Hella

Copyright La Service 2010. Toate drepturile Rezervate.
Web design Bucuresti by E-rom Media